Sommarhälsningar

Sommarvykort från kollegorna

4 aug, 2020

Våra dagliga långa promenader i naturen räddade oss under pandemin. Vi bor 700 meter från ett stort vackert grönt område (Mont-Royal, 7,45 km2) som ligger mitt i storstaden Montreal. Där bor vilda djur som räv och tvättbjörn, bland annat.
Manon Viau

Hej, alla SFÖ:are!
Oj, vilken intensiv sommar jag har haft! Men under två veckor lyckades jag stänga av datorn helt och bara ha semester, med bl a två (!) besök till Wij Trädgårdar i Ockelbo och deras fantastiska rosenträdgård. Bilden är därifrån, med insamlade fallna kronblad. Rekommenderas varmt!
Soliga hälsningar,
Anna Stjernström

Ken Schubert

Hej! Här kommer ett vykort från min enda semester i år. En liten ö någonstans i Småland för vila, återhämtning men också för hundträning. Mer action än så här blir det inte på den fridfulla lilla semesterön.
Vänliga hälsningar
Eva Heljesten

Här kommer mitt vykort. Jag besteg Kebnekaise Nordtoppen i juli, i bilden har vi börjat gå tillbaka från Nordtoppen mot Sydtoppen där det finns en stor grupp människor. Dimman ligger kvar men den försvann några minuter efter jag tog bilden och vi fick se en magnifik utsikt från Sveriges tak. I bilden ser man också tydligt hur smal Sydtoppen är, det finns inte utrymme för snedsteg när man går på kammen!
Mvh, Minna Kinnunen

Som en del av förberedelserna inför nästa års föräldraledighet med mitt andra barn (och den oundvikliga påverkan ledigheten kommer att ha på mitt företag), valde jag att inte ta ledigt i sommar. Inte helt i alla fall. Sambon är hemma med barnen och jag har hela sommaren haft privilegiet att kunna välja att sluta tidigt när det är vackert väder. Inte helt tokigt, och dessutom har ju inte corona påverkat oss något nämnvärt, vi är ju ändå hemma allihop … vilket nästan alltid fungerar problemfritt.
Patrik Högkvist

Från Koksås i Lerum
Covid 19-sommaren har gått undan med en oväntad hastighet, med översättningar för en bok om Varnhems kloster (vem sa att en pensionär slutar), flera bilresor ut i Västergötlands natur och historia och en våldsam påhälsning från en snabb och oväntad trombstorm som drev genom hos oss. Den bifogade scenen är resultatet – ett kluster av fem 20 m häggträd som fläktes ner, delvis på ett av våra uthus. Allt har tagits bort och fixats, men det lämnade ett stort tomrum.
Mycket har blivit gjort runt Koksås och jag har arbetat med att katalogisera vårt referensbibliotek. Det finns alltid något att göra.
Hälsningar från Sven och Gisela Borei

Det har varit en lågmäld sommar här i Tranås. Jag fixade lite sömnadsprojekt (jag avskyr att sy, så jag låter mina projekt samlas tills jag har en redig hög att ta tag i), läste några böcker och försökte få hunden att inse det sköna med att svalka sig i poolen.
Jennifer Evans

Kan väl inte påstå att en svemestersommar skiljer sig alltför mycket från andra somrar, eftersom vi sällan ser anledning att lämna vackra Sverige under sommarhalvåret (och knappt annars heller). Vi gillar endagsutflykter och har bland annat besökt Julita Gård, Clas Ohlson-museet i Insjön och Carl Larssons Sundborn. En av sommarens höjdpunkter var Tryckerimuseet i Eskilstuna där Bosse Niklasson gav oss en privatvisning i över en timme och lärde oss allt om blysättning, klichéer och ombrytning – mumma för textarbetare.
Björn Olofsson