Konferens sfö-sat 2024

Fyra frågor till konferenstalarna – Larissa Ekonoja

28 feb, 2024

Inför SFÖ-SAT-konferensen i Uppsala den 19–20 april ställer eV några frågor till de medlemmar som ska medverka i konferensen. Den här gången är det Larissa Ekonojas tur.

Fyrisån, Uppsala City. Foto: Gustav Dalesjö Fyrisån, Uppsala City. Foto: Gustav Dalesjö
Larissa Ekonoja. Foto: privat

Vad gör du till vardags?

Sedan 2005 jobbar jag på Fluid Translation. Vi är en liten grupp översättare som samarbetar i egenskap av kommunikationskonsulter och levererar finansiella och juridiska översättningar till svenska börsnoterade bolag. Jag gör lite av allt. Just nu jobbar jag mycket med organisationsutveckling, kvalitetssäkring och ledarskap bakom kulisserna.

Vad hoppas du att folk ska få med sig från din programpunkt?

Jag hoppas att översättare kommer kunna göra en bra, kompetent bedömning om huruvida de kan konkurrera i en viss upphandling. Stor är inte alltid stark – liten och högkompetent efterfrågas också i hög grad. Det gäller att kunna läsa lite mellan raderna och förstå kraven.

Vad ser du själv mest fram emot under konferensen?

Att träffa andra. Det var länge sedan man var på konferens och det har hänt mycket, både professionellt och privat. Det kommer att bli kul att knyta nya kontakter och träffa alla bekanta.

Vad vet du om Uppsala?

Mycket skulle jag nog hoppas. Jag undervisade på översättningslinjen på Uppsala universitet i några år och är riktigt förtjust i staden. Förra året deltog jag i en bokläsarkonferens i ett av Uppsala universitets hus. Ovanför ingången till stora aulan stod det ”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större”. Det kan man inte tro – men det står faktiskt så.

Larissa håller sin programpunkt om upphandlingar tillsammans med Sofia Malmgård på fredagen. Se hela konferensprogrammet här:

SFÖ-SAT-konferens 2024 i Uppsala

 

SAMMA FÖRFATTARE +

SENASTE INSLAG +