Konferens sfö-sat 2024

Fyra frågor till konferenstalarna – Eva-Lena Andersson

6 mar, 2024

Inför SFÖ-SAT-konferensen i Uppsala den 19–20 april ställer eV några frågor till de medlemmar som ska medverka i konferensen. Den här gången är det Eva-Lena Anderssons tur.

Uppsala slott. Foto: Gustav Dalesjö Uppsala slott. Foto: Gustav Dalesjö
Eva-Lena Andersson. Foto: privat

Vad gör du till vardags?

Till vardags jobbar jag som tolk i spanska i hela Värmland och det är ett fantastiskt spännande och även utmanande arbete! Ibland sitter jag även på hemmakontoret och översätter och korrekturläser texter, mestadels inom immaterialrätt. Jag jobbar dessutom som internationell koordinator på Karlstads universitet. När jag inte arbetar umgås jag med min familj och vänner, läser en god bok eller kör ett fartfyllt zumbapass.

Vad hoppas du att folk ska få med sig från din programpunkt?

Jag hoppas kunna ge en inblick i hur en tolks vardag kan se ut och vilka fördelar och nackdelar jag ser med yrket. Förhoppningsvis blir det ett aktivt samtal mellan oss i panelen och även med publiken.

Vad ser du själv mest fram emot under konferensen?

Jag ser fram emot att träffa kollegor och andra språkentusiaster som mig själv. Jag ser även fram emot att lyssna på flera av de intressanta föreläsningarna.

Vad vet du om Uppsala?

Väldigt lite! Jag har aldrig varit i Uppsala och jag är mycket glad över att äntligen få åka dit! Jag känner såklart till Uppsala universitet och dess fantastiska historia. Jag ser fram emot att få strosa runt i den, vad jag har hört, vackra stadskärnan och riktigt känna historiens vingslag.

Eva-Lena deltar i panelsamtalet om tolkning och översättning på fredagen. Se hela konferensprogrammet här:

SFÖ-SAT-konferens 2024 i Uppsala

 

SAMMA FÖRFATTARE +

SENASTE INSLAG +