Lästips

Hur många språk känner du igen om du lyssnar till dem?

6 mar, 2024

Boken Sveriges språkflora har nyligen fått en webbplats där man kan lyssna på de nästan 50 språk som boken handlar om. Testa och se om du kan höra skillnad på ryska och ukrainska, eller om du känner igen persiska eller meänkieli när du hör det!

Hieronymus hade säkerligen uppskattat att man nu kan lyssna gratis till 50 språkprov från boken ”Sveriges språkflora”. Illustration: Maria Sjödin (Morfem förlag)

Första upplagan av boken Sveriges språkflora – handbok för ett flerspråkigt samhälle kom ut 2019 och den är skriven av SFÖ-medlemmarna Sofia Malmgård och Morena Azbel Schmidt. Det är en praktisk och informativ handbok för den som vill veta mer om de språk som talas i Sverige i dag, om flerspråkighet och språkpolitik, och den är också en guide till den som beställer översättning och tolkning. Nu har Språkfloran fått en webbplats där man kan lyssna till en uppläsning på nästan 50 av de språk som finns med i boken. Varför inte göra ett quiz med några språkintresserade vänner: ”Kan du gissa vilket språk detta är?” Man får också se språken i skrift och information om i vilka länder de talas. Flera SFÖ-SAT-medlemmar har hjälpt till med att spela in språkproverna på webbsidan, så det kan hända att du får höra någon röst som är bekant …

Webbplatsen är helt gratis att använda:  språkfloran.seIngen registrering krävs.

SAMMA FÖRFATTARE +

SENASTE INSLAG +