Nyheter

Mun mot öra …

2 feb, 2018

SFÖ med på seminariedag om översättning för Europeiska kommissionen.

Den 23 januari var jag på seminariet ”Translating for Europe. Texts and quality aspects at the European Commission” som den svenska avdelningen av kommissionens generaldirektorat för översättning anordnade i Stockholm (se denna artikel om evenemanget).

Seminariet var fullsatt och det blev många spännande samtal med andra yrkesarbetande översättare, men också med flera som håller på att avsluta sin utbildning. Jag passade då på att berätta helt kort om SFÖ och vad vi kan erbjuda, inte minst vad gäller studentmedlemskap och goda råd för den som är på väg in i branschen. De blev intresserade och jag uppmanade dem att gå in på vår webbplats och se sig omkring, samtidigt som jag gav dem mitt visitkort och bad dem höra av sig om de har några frågor.

Svårare än så behöver det faktiskt inte vara att locka nya medlemmar till vår förening. Personliga möten är oslagbara när det gäller att skapa ett (gott) rykte. När du är ute på seminarier, kurser, konferenser eller andra evenemang där du träffar andra – passa på att berätta om SFÖ, webbplatsen, Facebooksidan och våra olika aktiviteter. Vi har mycket att erbjuda både nya och erfarna översättare, med t.ex. fortbildning, en branschanpassad försäkring och inte minst en god gemenskap. Den vill vi väl att fler ska få dela, eller hur?

SAMMA FÖRFATTARE +