Nyheter

Konferens om lokalisering

20 okt, 2020

Andra utgåvan för #LocFromHome.

/ Foto: #LocFromHome.

#LocFromHome är en onlinekonferens om lokalisering. Den första konferensen hölls den 23 april, bara några veckor efter att de flesta länder i Europa hade gått in i lockdown.

Det fanns mycket oro och osäkerhet bland de översättare och språkföretag som deltog. Det blev intensiva diskussioner om de utmaningarna som följer av COVID-19 och hur man på bästa sätt kan förbereda sin verksamhet för nya tider. Konferensen riktas i första hand till de byråer och företag som anlitar oss frilansande översättare, men det är också ett bra tillfälle för oberoende lingvister att nätverka och hitta nya samarbetsmöjligheter.

Även om jag inte alls var imponerad av innehållet måste jag erkänna att det fanns några intressanta föreläsare och det finns alltid något man kan lära sig. Nästa konferens blir den 10 februari 2021.

Besök deras webbsida och få tillgång till de gamla presentationerna. Jag rekommenderar ”The future of global business: the effects of a pandemic on power, connection and supply” och ”Communicating COVID: The key role of language in countering misinformation”.

SAMMA FÖRFATTARE +