Redaktören har ordet

Vi lämnar ett tufft år bakom oss

2 okt, 2020
Noelia Garasievich. Noelia Garasievich. / Foto: Annie Anderberg.

Snart börjar många julledigheten, några dagar när vi summerar året som gick och blickar framåt. Vi lämnar ett tufft år bakom oss, med emotionella och ekonomiska utmaningar av olika slag. Med denna tidning vill jag inspirera alla till att drömma sig bort till ett nytt år, fyllt med nya möjligheter.

Funderar du på att bli auktoriserad? En av våra medlemmar Johanna Liljenzin – idag ordförande i Föreningen Auktoriserade Translatorer – ger oss nyttiga karriärtips i en artikel som lyfter fram en intressant översättarprofil som vi kan lära oss mycket av. Säljcoachen Ulla-Lisa Thorén delar med sig av reflektionsfrågor som ger oss insikt i vår verksamhet. Vi får konkreta exempel och inspiration på hur vi kan vända en kris till möjligheter av översättaren Grite Storm som talade på ATA-konferensen i år.

Och det finns mer läsning för att ladda om i vintermörkret! Beröringspunkterna mellan klarspråk och översättning, den verkliga kostnaden för molntjänster, en översättarkrönika om coronatider och boktips där vårt yrke spelar huvudrollen. Kanske dags att starta en bokcirkel inom SFÖ?

Hur vill du att 2021 ska bli? Jag hoppas verkligen att något i denna tidning ger dig nya idéer som pushar dig i rätt riktning. Vi ses igen i mars 2021!

PS … Jag behöver din hjälp! Vad vill du läsa mer om? Skriv till mig och berätta!

SAMMA FÖRFATTARE +