Styrelsen informerar

Vi laddar inför ett nytt år med nya fräscha tag

25 jul, 2020
/ Foto: iStock.

Efter alla plötsliga förändringar och anpassningar (och inte minst känslor) efter coronapandemins utbrott lyckades vi i alla fall genomföra SFÖ:s årsmöte den 22–23 augusti, med full beslutsförhet. Vi hoppades in i det sista att vi skulle kunna genomföra den efterlängtade konferens i Umeå som konferensgruppen hade planerat under 1,5 års tid, men fick till slut inse att den nya situationen skulle bli mer långdragen än vi initialt trodde. Vi vill tacka alla medlemmar för ert tålamod under denna osäkra tid! Konferensgruppens arbete är dock inte helt förgäves, för vi planerar att hålla konferensen i Umeå 2022 istället! Det planeras dessutom för fullt för en konferens i Karlstad 2021 – huruvida den blir fysisk eller digital eller en kombination av dessa är i skrivande stund osäkert.

Efter det senaste, något försenade, årsmötet har vi en ny styrelse med två nya ledamöter. Ett fysiskt styrelsemöte kommer att äga rum i september för majoriteten av oss (de som bor utomlands får delta digitalt). Även vi i SFÖ måste anpassa oss till den nya situationen. Trots att översättare är vana vid att sitta isolerade framför en dator och många kanske inte märker så stor skillnad jämfört med andra yrkesgrupper, så har även vi behov av att träffas och vara sociala. I ett ensamt arbete som vårt blir det ännu mer angeläget. Det har vi delvis löst genom att anordna virtuella fikor och AW och dessa kommer att fortsätta under hösten! Vi har fått mycket positiva hejarop från dem som varit med.

Nu är det långa sommaruppehållet slut och vi laddar inför ett nytt år med ny styrelse och nya fräscha tag! Vi får göra det bästa av situationen, trots osäkerheten. Gå in i våra grupper på Facebook, var med på en fika eller AW och håll utkik efter evenemang som arrangeras i höst, för det blir både Hieronymus och minikonferenser i någon form!

SENASTE INSLAG +