Webbträff

Varför ska jag skriva för eV?

19 sep, 2022

Vår nättidning e-versättaren har funnits i nästan ett år och ska nu utvecklas vidare. Om du funderar på att delta i informationsmötet gällande eV, men tvekar – här kommer några argument varför du ska skriva för vårt magasin!

/ Foto: iStock.

1. För att din röst är viktig

Du är medlem i en förening, tillsammans med många andra, och det är meningen att vi ska kommunicera med varandra. Alla ska kunna komma till tals, ta plats och uttrycka sina synpunkter. e-versättaren är en bra plattform för det.

2. För att det är kul

Det är både roligt och givande att dela med sig av sina tankar och erfarenheter. En översättares uppdrag är ofta ”sekundärt kreativt” (att återskapa en text). När man skriver för tidningen skapar man eget innehåll från grunden och kan uttrycka sina egna tankar.

3. För att du kan dra nytta av det i ditt jobb

När ditt namn publiceras i nättidningen ökar namnets sökbarhet på nätet. (Tänk kunder som vill ”kolla upp dig” och googlar på ditt namn, publikationer i en facktidning ger ett professionellt uttryck.)

Dessutom samlas alla dina artiklar på en profilsida på e-versättaren – du kan lägga in denna länk i ditt cv eller i din profil på sfoe.se, LinkedIn, proz.com, etc. Återigen – mer professionellt än så här blir det inte!

Du kan även använda artiklarna som referensprojekt som visar kvaliteten i texterna du producerar. Praktiskt både om du är nybörjare och om du som erfaren översättare annars jobbar med mycket sekretessbelagt material.

Med andra ord – det finns bara fördelar med att skriva för vår nättidning! Var gärna med och gör din röst hörd!

Informationsmöte om eV

Torsdag 22 september klockan 16.00 på Zoom

Anmälan till kansliet

SENASTE INSLAG +