Styrelsen informerar

SLAM!, styrelsemöte i Malmö, Hieronymus och annat smått och gott

25 jul, 2018
/ Foto: iStock.

SLAM! står för dörren – den 15 september ses översättare från hela Norden i Malmö för att förena nytta med nöje under en lång, fullspäckad dag. Redan den 14:e på kvällen finns det möjlighet att gå på välkomstmottagning i Köpenhamn och tidigare samma dag anordnar den amerikanska översättarorganisationen ATA certifieringsprov i Malmö. Även på söndag förmiddag anordnas ett extra föredrag om marknadsföring. Hela programmet finns under ”Externa event” på SFÖ:s hemsida.

Redan dagarna innan, 13–14 september, är styrelsen på plats i Malmö för ett av årets fyra fysiska styrelsemöten. Hör gärna av dig till styrelsen om det är något du tycker att vi borde ta upp där! Många av styrelsemedlemmarna har varit med länge i föreningen och vi tar därför särskilt gärna emot input från yngre och/eller nyare medlemmar om hur föreningen kan bli bättre på att tillvarata deras intressen.

Översättarnas skyddspatron, Hieronymus, firas över hela världen den 30 september. Sedan förra året är dagen också upphöjd av FN till Internationella översättardagen (International Translation Day). I SFÖ:s regi ordnas en sammankomst i Stockholm (information kommer) och även på andra orter, ifall vi kan få fram någon som kan samordna detta.

Utbildningsgruppen anordnar flera utbildningar på olika platser i landet under hösten, vilket meddelats via mejl. Informationen finns också på hemsidan.

Har du också kliat dig i huvudet över snåriga juridiska avtal som internationella översättningsbyråer vill att du skriver på? Ofta är de skrivna väldigt mycket ur byråns perspektiv och man kan lätt bli skrämd av alla skadestånd och annat som de hotar med vid minsta felsteg. SFÖ har sedan ett tag tillbaka arbetat för att ta fram ett alternativt avtal, som ska se mer till båda sidors rättigheter och skyldigheter. Men vi behöver bli fler som arbetar med detta. Hör gärna av dig till samordnaren, Jörg: om du är intresserad av att ingå i arbetsgruppen eller bara har någon form av input att dela med dig av.

Den 10 november planerar vi att ta upp de uppskattade minikonferenserna igen – höstträffar för vidareutbildning på olika platser i landet där medlemmarna själva står för innehållet och som därför inte kostar så mycket i deltagaravgift som en fullskalig konferens. I år har Larissa Ekonoja lovat att hålla en videoföreläsning om prissättning, om hur man kan tänka för att sätta ett korrekt pris på sina tjänster. Föreläsningen är tänkt att sändas ut via video till de olika konferensorterna, och så kan deltagarna sedan diskutera föreläsningen och egna erfarenheter och tips efteråt.  Anmäl dig till styrelsen om du vill vara med och anordna detta på din ort!

SENASTE INSLAG +