Träffa Shawn och Florian - föreslagna ledamöter

Träffa Shawn och Florian – föreslagna ledamöter

9 jan, 2023

Träffa Shawn och Florian, föreslagna som nya ledamöter till SFÖ:s styrelse.

/ Foto: iStock

Shawn Thane

Jag blev både auktoriserad tolk i engelska och auktoriserad translator från svenska till engelska 2014. Rättstolk blev jag 2016 och sjukvårdstolk 2018. Jag är också ”certified translator” genom ATA, American Translators’ Association, och blev 2022 diplomerad som konferenstolk inom ramen för EMCI, European Masters in Conference Interpreting, med språkprofilen engelska A samt franska och svenska C. Jag talar också iriska och arabiska, och hoppas kunna arbeta med dessa språk inom en inte alltför avlägsen framtid.

Under många år har jag varit medlem i branschorganisationerna ATA, SFÖ, FAT (Föreningen auktoriserade translatorer), Rättstolkarna, Sjukvårdstolkarna, och SAT (Sveriges auktoriserade tolkar). Jag har också suttit i styrelsen för SAT sedan 2016 där jag har varit sekreterare, ordförande, och nu senast vice ordförande.

Shawn Thane

Florian Burmeister

Florian Burmeister

Jag är fullvärdig medlem i SFÖ och är ganska ny som aktiv på SFÖ:s evenemang. Jag var på SFÖ:s konferens i Karlstad och på minikonferensen i Stockholm förra året. Jag har alltså begränsat med egna erfarenheter av SFÖ, men jag har en organisationsbakgrund som jag tror och hoppas kommer vara till nytta framöver:

– Jag är inne på mitt åttonde år som ordförande i den lokala hyresgästföreningen i Nyby gård i norra Uppsala. Där har jag hand om verksamhetsberättelser och verksamhetsplaneringar.

– Jag har varit sammankallande i Hyresgästföreningen Aros-Gävles valberedning, en organisation med knappt 50 tusen medlemmar, vilket gör att jag har erfarenhet av att hantera konfidentiell information.

– -Jag är revisor (ersättare) i Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta.

– Jag har varit kassör partipolitiskt i Uppsala.

– Som översättare sköter jag mitt företags (TexFlo Translation AB) ekonomi i ekonomisystemet Visma, och tar hjälp av en redovisningskonsult två gånger om året.

SAMMA FÖRFATTARE +

SAMMA FÖRFATTARE +

SENASTE INSLAG +