Styrelsen

Ny styrelseledamot

21 sep, 2020

Martin Mathiasen blir invald i styrelsen.

Martin Mathiasen är SFÖ:s nya styrelsemedlem. Martin Mathiasen är SFÖ:s nya styrelsemedlem. / Foto: Privat.

Martin Mathiasen heter jag, jag är snubblande nära 44 år gammal och är född och uppvuxen i ”Storkøbenhavn”. Jag flyttade till Stockholm 2010 och bor numera i Ågesta söder om stan.

Jag halkade in på översättaryrket redan medan jag pluggade engelska på Köpenhamns Universitet när en bekant tipsade mig om ett jobb inom dubbning där jag fick roa mig med att översätta intalningsmanus till bland annat Smurfarna. Efter ett par år med tecknade filmer var jag mogen för en uppgradering till undertextning och hann under mina tio år i företaget med att översätta några hundra titlar till dvd, tv och bioduken.

Sedan blev det ett par år som projektledare och intern översättare på en översättningsbyrå i Köpenhamn innan jag startade eget 2009. Idag jobbar jag bland annat med marknadsföring, intern företagskommunikation och e-learning men även många andra områden.

När jag inte jobbar försöker jag hinna med att träna, bland annat aikido som jag har hållit på med under många år och ridning som jag började på för bara något år sedan efter en del påtryckningar från mina två döttrar och ridklubbens styrelse där jag sitter som vice ordförande. Tur att man har falltekniken med sig från kampsporten!

Under de senaste två åren har jag varit vice ordförande respektive ordförande i SFÖ:s etiknämnd, och jag ser nu fram emot att kliva in i styrelsen och få vara med och sätta min prägel på föreningen inifrån maskinrummet. Jag ser även fram emot att träffa er alla på våra kommande konferenser, minikonferenser och AW.

SAMMA FÖRFATTARE +