Styrelsen har ordet

Morgonhurvigt

2 okt, 2019

I detta års sista nummer av Facköversättaren – några rader om nästa års stora SFÖ-evenemang, nämligen konferensen som än en gång arrangeras i Umeå!

Den 24:e till 26:e april 2020 är det dags för SFÖ:s 30-årsjubileum i Umeå. Den 24:e till 26:e april 2020 är det dags för SFÖ:s 30-årsjubileum i Umeå. / Foto: iStock.

Många har redan anmält sig, för i år blir det jubileumskonferens – SFÖ firar 30 år. Festen kommer att pågå hela året, och vi firar bland annat genom att erbjuda hela konferensen till jubileumspriset 2 500 kronor – mindre än genomsnittspriset för ett vanligt halvdagsseminarium. Det priset gäller till 10 januari – därefter kostar det 3 500 kronor.

En anledning till att vi öppnar anmälan så här tidigt är att ge dig möjlighet att bestämma dig tidigt, så att du kan hålla resekostnaden nere. SJ har redan släppt tågbiljetterna, och kanske har du sett Anna Lawrence videoklipp från nattåget? Surfa in på SFÖ:s Facebooksida och låt dig inspireras! Vi har samma lokaler som 2016, nämligen Umeå Folkets Hus. Det är en välförtjänt Svanenmärkt konferensanläggning där allt genomsyras av deras miljötänkande. De vill också dra sitt strå till stacken för att stimulera konferensdeltagarna till att ta tåget och kommer att öppna dörrarna redan i ottan för att släppa in morgonhurviga tågresenärer i värmen. För nattågsresenärerna har Yvonne i konferensgruppen förhandlat fram ett bra pris på fredagsfrukosten på konferenshotellet Comfort hotell Winn och även på Stora Hotellet (en upplevelse i sig att bara sitta på det vackra inomhustorget och låtsas vara i Paris eller Rom). Erbjudandet gäller alla konferensdeltagare – inte bara de som bor på dessa hotell (men titta på hotellens förmånliga erbjudanden!).

För två år sedan fick jag frågan om jag ville vara med i SFÖ:s styrelse och tackade snabbt ja. Det har jag inte ångrat. Styrelsemötena är trevliga och det inspirerar att träffa dessa extremt engagerade och kloka SFÖ-medlemmar som sprutar idéer på hur vi ska höja översättarnas status, vad föreningen kan bidra med och hur vi ska locka nya medlemmar. Vad jag dock inte förstod när jag tackade ja till att vara med i styrelsen var att jag per automatik blev konferensgeneral för 2020 års SFÖ-konferens … Men förschtå chocken! Ingen som inte har varit med om att arrangera en konferens kan riktigt förstå vad det innebär. Men fråga vem som helst som har varit med, så får du ett brett leende. Ett utmattat men brett leende.

En av fördelarna att arrangera konferensen är att man får bestämma! Och det första jag bestämde var att jag även den här gången ska få lyxen att skapa lite högtidlig stämning genom att inleda med en sång från Sápmi. Det ska bli väldigt roligt och känslosamt.

Konferensgruppen består, förutom undertecknad, av Anna Lawrence, Lovisa Jakobsson, Yvonne Åström och David Ordoubadian. Vi ser fram emot att träffa er i april nästa år!

 

P.S. Vet du inte vad ”hurvig” betyder? Ingen fara, du kommer att förstå … Det är inte ovanligt att det snöar ända in i slutet av maj, så packa gärna vinterjackan för säkerhets skull.

SAMMA FÖRFATTARE +