SFÖ-konferens 2019

Lasse Karlsson – årets moderator

9 mar, 2019

Lasse, som är infödd Södertäljebo, tvekade inte en sekund att ta sig an moderatorskapet, något han tycker ska bli enormt roligt.

Lasse Karlsson. Lasse Karlsson. / Foto: Privat.

Han uppskattar särskilt att få jobba på hemmaplan. Lasse har jobbat som komiker sedan 1993. Han är i grunden stå upp-komiker, hans bas och yrke, men det leder även till andra uppdrag. Han har vidare skådespelarbakgrund och arbetar med regi och som producent.

Varje år regisserar och producerar han Täljerevyn, den lokala nyårsrevyn med professionella skådespelare. Lasse och Täljerevyn har vunnit revy-SM i flera år. Andra produktioner han jobbat med är Time out i TV4 och Norra brunn. Dessutom har han deltagit i programmen Släng dig i brunnen och Stockholm Live, samt i programmet ”Babben och Co” tillsammans med Babben Larsson.

För det mesta blir det komikerrelaterade jobb, men Lasse är en van och ofta anlitad moderator och konferencier åt olika företag och organisationer. Sedan 2008 är Lasse även Södertäljeambassadör, något har är mycket stolt över.

”Det roligaste jag vet är att stå på en scen när allt fungerar”, säger Lasse. ”Det är lyxigt att få jobba med det man tycker är roligast”.  På fritiden är det korpfotboll som gäller, som är ”barnsligt roligt”. Vi i konferensgruppen ser verkligen fram emot att få ha denna lokala celebritet som årets moderator.

SAMMA FÖRFATTARE +