Juridik

Juridisk rådgivning till medlemmar

14 jan, 2020

Förbättrad medlemsförmån!

/ Foto: iStock.

Som betalande medlem i SFÖ har du förmånen att gratis få ställa frågor till vår avtalspartner Allt om Juridik. Det kan vara frågor om legala aspekter som berör din affärsverksamhet på olika sätt (avtal, klausuler, rättigheter, skyldigheter osv. enligt gällande lag) men även förklaringar av juridiska termer och samband.

Ett medlemskap i SFÖ innebär generellt att du får ett antal förmåner. Kunder kan hitta dig i sökdatabasen, du kan teckna en specialutformad försäkring, du får rabatterade priser på kurser, utbildningar, CAT-verktyg, tidningsprenumerationer, hotellövernattningar, tillgång till mentorgruppen, utskick av tidningen osv.

Vi har även tidigare erbjudit gratis juridisk rådgivning. Just denna förmån har dock inte fungerat särskilt bra och väldigt få medlemmar har använt sig av den. Vi har därför gjort en ny modell och tecknat ett nytt föreningsavtal om juridisk rådgivning med företaget Allt om Juridik. Vi har även ändrat själva upplägget så att det blir mer generellt nyttigt för alla medlemmar.

Nu kan du ställa en juridisk fråga i vår nydesignade Frågeholk. Du kan formulera din fråga direkt eller inledningsvis bara ta kontakt med oss så att vi kan hjälpas åt att formulera den. Vi lämnar över frågan eller ärendet till AoJ och får så småningom ett svar som vi skickar till dig.

Om du inte har något emot det, kommer vi att anonymisera din fråga och samla den i en förteckning över Vanliga frågor (VAF) som andra medlemmar kan ta del av. Tanken är att VAF:n över tid ska växa och bli en resurs där medlemmarna kan få en första orientering om vanliga affärsproblem, innan de själva tar kontakt med en riktig jurist.

Vårt avtal innefattar även möjligheten att ställa frågor om rättsliga begrepp och samband som du t.ex. stöter på när du översätter andra typer av texter. AoJ kan inte hjälpa till med själva översättningen, men kan bistå med en utredning av termer och samband inom det svenska rättssystemet. Även dessa förklaringar kommer att samlas och vara åtkomliga för andra medlemmar.

Slutligen omfattar vårt avtal ett visst antal av de kurser som AoJ erbjuder. Vi har inte bestämt vilka dessa ska vara, men funderar t.ex. på att välja en kurs som handlar om vad du kan göra när kunden inte betalar. En sådan kurs tror vi kan vara intressant för många medlemmar.

Verkar det nyttigt och spännande? Klicka på frågeholken nedan och ta kontakt med oss, eller mejla direkt till denna e-postadress. Här kan du även lämna allmänna åsikter och kommentarer om denna nya förmån som vi är stolta över att kunna erbjuda våra medlemmar.

SAMMA FÖRFATTARE +