Evenemang

Jubileumsfirande när FAT fyllde år

4 okt, 2022

SFÖ:s systerorganisation Föreningen Auktoriserade Translatorer blev hela 90 år i dagarna, och självklart var vi där för att fira jubilaren.

Under första delen av kvällen utdelades FAT:s Translatorpris, som i år gick till Patrik Hadenius. Under första delen av kvällen utdelades FAT:s Translatorpris, som i år gick till Patrik Hadenius. / Foto: Joaquín Moya.

Inne på Skeppsbron 10 i Stockholm samlades ett 60-tal personer för att fira föreningens aktningsvärda ålder.

Firandet inleddes under eftermiddagen med ett program som föreningens ordförande Johanna Liljenzin inledde med några välkomnande ord.  Därefter följde ett antal intressanta programpunkter ledda av moderatorn Erik Mattsson (för många SFÖ:are bekant från både konferensen i Gävle och Eskilstuna).

Deltagarna fick lyssna till föredragen ”En historisk återblick” med Bo Widegren samt ”Kriget och språket” med Inga Näslund. Sedan var det dags för utdelning av Translatorpriset som detta år gick till Patrik Hadenius. Akt ett avslutades sedan med att pristagaren höll föredraget ”Mellan orden – Tecknen som håller i taktpinnen”.

Efter mingel med musikunderhållning lotsades deltagarna vidare upp under takåsarna för att avnjuta jubileumsmiddagen. Förutom många skratt, tal och skålar kunde man, under inmundigandet av middagens tre rätter, även höra en och annan suck av välmående. Allra ljudligast hördes nog detta i samband med varmrättens pärlhöna men också förrättens consommé. Och kocken och servisen fick som sig bör en ordentlig applåd som tack.

Tack för en trevlig kväll! Nu ser vi fram emot 100-årsjubileet.

SAMMA FÖRFATTARE +