SFÖ-konferens 2022

Augustprisvinnare till SFÖ-konferensen i maj

14 feb, 2022

Lagom till att Sverige öppnar upp och börjar andas lite hopp om normalare tider, kan vi med stor glädje presentera Nils Håkanson som det senaste tillskottet av talare till evenemanget i Karlstad.

Nils Håkanson tar emot sitt pris som vinnare i kategorin Årets svenska fackbok under Augustgalan. Nils Håkanson tar emot sitt pris som vinnare i kategorin Årets svenska fackbok under Augustgalan. / Foto: Andreas Sundbom/AXL Media AB.

Få översättare – eller läsare av e-versättaren kan ha missat att Nils Håkansson fått Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok för sin bok Dolda gudar. En bok om allt som inte går förlorat i en översättning. Håkanson har både genom sin bok och genom sitt arbete med översättarporträtt i Svenskt översättarlexikon bidragit till att sprida kunskap om översättning och översättarens roll. Även om boken främst tar upp litterär översättning så finns det exempel på fackböcker och den typ av översättning som de flesta inom SFÖ sysslar med.

Här har vi redan tidigare publicerat två artiklar (av Yvonne Lindqvist resp Katarina Lindve) kopplade till Håkansons bok.

Nils Håkanson håller sitt föredrag på konferensens andra dag, den 7 maj.

Se hela konferensprogrammet här.

SENASTE INSLAG +